Heyy, mijn naam is Lizzy en ik ben 21 jaar. Sinds 1 jaar en 1 maand woon ik hier. Ik zit in fase 1 en ik wil jullie graag meenemen in een stukje van mijn leven.

De laatste jaren van mijn leven zijn heel heftig voor mij geweest. Er zijn best veel traumatische dingen gebeurd in de laatste jaren. Ik ben 3 jaar terug seksueel misbruikt in een instelling. Ik durfde het eerst aan niemand te vertellen. Toendertijd heb ik het geprobeerd uit te leggen aan iemand waar ik vaak mee om ging daar, maar zij vertelde het aan de begeleiding. Er werd gezegd dat ik aangifte moest doen, maar ik durfde dat niet. Ik was bang dat diegene daar achter zou komen en dat ik dan nog erger in de problemen kwam. Uiteindelijk is het toch zover gekomen dat ik het durfde om aangifte te doen, maar toen kwam ik erachter dat er al 13 vrouwen voor mij waren geweest die ook aangifte hadden gedaan. Ik kwam erachter dat diegene elke keer vrij werd gelaten, omdat zijn vader iemand kende die werkte waar hij opgepakt werd. Ik heb door deze situatie een best wel erge post-traumatische-stress stoornis opgelopen. Vorig jaar eind december is iemand in mijn familie overleden, daar heb ik ook veel last van. Ik heb vaak herbelevingen. Gelukkig is het de laatste tijd wat minder.

Na meerdere jaren van vastlopen, ben ik overgeplaatst naar de Hoeve. Ik ben de Hoeve binnengekomen doordat mensen die ik kende wisten dat ik naar een nieuwe plek op zoek was. Ze gingen mee zoeken en vroegen of de Hadassa Hoeve niet iets voor mij was. Het is nog nooit zo snel gegaan bij mij. Ik ben vaak van instelling naar instelling gegaan, maar al die instellingen waren niet als de Hoeve. Beter gezegd: Ik vind de Hoeve geen instelling. Natuurlijk begeleiden ze jou op weg naar een betere toekomst en weten ze hiermee om te gaan, maar ik heb zoveel nare ervaringen met andere instellingen dat ik dit voor mezelf geen instelling kan noemen. Dit is een zorgplek die mij echt probeert te helpen, hun helpen je te richten op de toekomst en die waar te kunnen maken. Ik zou later heel graag een eigen woning willen hebben met een eigen auto en vrijwilligerswerk er naast te doen en hier kijken ze vooral samen met jou wat ervoor nodig is om dat te bereiken. Wat wil je zelf nog leren voordat je dat waar kan maken? Dat vind ik het mooiste van de Hoeve. Ze doen alles samen in overleg met jou! ze kijken met jou naar wat zou jij willen en hoe kan je dat waar maken , maar ook wat vind je zelf van deze situatie door dat je uiteindelijk zelf zou kunnen praten over alles en nog wat , hoe moeilijk dat ook voor jezelf is hun helpen jou er mee en fouten mag natuurlijk maar dat kan je nog mooi hier doen op de hadassa hoeve en je mag hier ook je tijd ervoor nemen.
De Hoeve heeft al best veel voor mij kunnen betekenen.

ik ben nu ook net sinds 1 week naar fase 2 dat betekent dat eindelijk slootjes mag gaan springen!
en toen ik hier aan het begin kwam, deed ik heel vaak alles wat anderen wilden. Ik vond alles goed en ging ondertussen keihard over me eigen grenzen. Ik heb steeds meer mijn eigen grenzen mogen aan leren geven. Het blijft een moeilijk onderwerp, maar het lukt echt al steeds beter.
ik merk dat ik veel meer kan ontdekken wat ik leuk vind en wat bij me past op de hoeve. ik vind het super tof dat zo plek als dit überhaupt bestaat.
ik denk dat je zo plek als dit nergens anders meer kan vinden ! ik merk dat er veel meer bestaat uit positieve tijd hier op de hoeve , dan dat ik altijd heb gemerkt zoals op de andere instellingen van dat ze eigenlijk nooit echt keken naar het positieve van het negatieve , het was altijd dat als ik iets fout had gedaan dat er dan daar de hele middag over kon gepraat worden maar ik voelde me dan altijd een beetje een meisje die niks kan..
dus ben super blij met de hoeve !!