Van leunen tot loslaten

Samen met jou wordt een persoonlijk ontwikkelingsplan gemaakt waarin duidelijk staat wat het doel van je verblijf op de hoeve is en hoe aan het doel wordt gewerkt. In vier fasen – Leunen, Leren, Leven, Loslaten – werken de begeleiders samen met jou aan je zelfvertrouwen en je zelfstandigheid.

Leunen

De eerste fase staat in het teken van ‘leunen’. Er is aandacht voor jou, een gezond dag- en nachtritme, veiligheid en rust en ruimte om op adem te komen.

Leven

Na de periode van leunen wordt gewerkt aan het (opnieuw) vinden van je eigenwaarde. Je ervaring van een positieve daginvulling helpt daarbij.

Leren

Deze fase krijgt vorm door het inzetten van je talenten, het vergroten van je succeservaringen, het verder uitbouwen van je zelfvertrouwen, het vergroten van je zelfstandigheid en het aangaan van nieuwe uitdagingen.

Loslaten

Kenmerk van deze fase is dat gezocht wordt naar wat jij nodig hebt om (zoveel mogelijk) zelfstandig te worden. Stap voor stap ga je de Hadassa hoeve verlaten.

Werkvoorziening

De Hadassa hoeve biedt veel mogelijkheden om jouw talenten in te zetten en verder te ontwikkelen. Je werkt actief mee aan de realisatie en het draaiende houden van de voorzieningen op en om de hoeve. Ook draag je bij aan de realisatie van een Bed &