Hadassa Hoeve

Hadassa Hoeve 2017-08-03T14:11:38+00:00

De hoeve is gevestigd in een volledig gerenoveerde monumentale boerderij in de buurtschap Ane, bij Hardenberg. Er is ruimte voor maximaal acht jonge vrouwen. Jongeren tussen 16 en 23 jaar oud die bijvoorbeeld een turbulente jeugd hebben gehad of een sociale beperking hebben. Naast een eigen ruime woon-/slaapkamer met privé sanitair, hebben zij de beschikking over een aantal gezamenlijke ruimtes: een grote, comfortabele woonkamer met diverse zithoekjes, een open keuken, een ruime waskamer en een privétuin. Hadassa Hoeve vindt het belangrijk om de jonge vrouwen een plek te bieden waar zij zich thuis voelen, waar ze de ruimte hebben en waar ze zich kunnen terugtrekken.

Binnen Hadassa hoeve ligt de nadruk op 24-uurs zorg. De zorgaanbieders wonen op de boerderij, waardoor de jonge vrouwen altijd bij ze terecht kunnen. In een later stadium is het mogelijk om af te stappen van deze intensieve vorm van zorg, bijvoorbeeld via dagbesteding en kamertraining.

Privé-bewoners

In het privé-gedeelte van de hoeve wonen Menno en Karin Beute met hun twee kinderen. Ooit initiatiefnemers van de Hadassa Hoeve. Tegenwoordig zorgen zij samen met een team van professioneel personeel en vrijwilligers voor de begeleiding.

“Vanuit onze christelijke overtuiging geloven wij dat ieder mens waardevol is en talenten heeft.”