Je wilt zelfstandig wonen en je hebt daarbij begeleiding nodig. Bijvoorbeeld omdat je een turbulente jeugd hebt gehad of door een sociale beperking. Bij de Hadassa hoeve maken we een persoonlijk ontwikkelingsplan met elke jonge vrouw. Hierin staat wat het doel van je verblijf is en hoe we daaraan gaan werken. In vier fasen – Leunen, Leven, Leren en Loslaten – werken de begeleiders samen met jou aan zelfstandigheid.

Voor wie is de Hadassa hoeve?

Doelen worden alleen gerealiseerd wanneer je zelf de keuze maakt om iets aan te pakken. Om de kans op succesvolle afsluiting van het verblijf op de hoeve zo groot mogelijk te maken, hanteren wij een aantal criteria:

  • Je bent 16 tot 26 jaar oud;
  • Je bent bereid te werken aan je toekomst;
  • Je hebt een zekere mate van vaardigheden en kennis, wat zich uit in een bepaalde mate van zelfstandigheid;
  • Je bent bereid een verbintenis aan te gaan met Hadassa hoeve.
  • Je accepteert de christelijke setting van de hoeve.

“Hadassa Hoeve zorgt voor jou.”

De Hadassa hoeve

Vlakbij Hardenberg, in het buurtschap Ane, staat de Hadassa hoeve. Er zijn acht ruime woon-/slaapkamers met privé sanitair. Daarnaast zijn er gezamenlijke ruimtes zoals een grote comfortabele woonkamer met diverse zithoekjes, een open keuken, een ruime waskamer en een privétuin. Volop mogelijkheden waar je de ruimte hebt en waar je je kunt terugtrekken. Naast het beschermd wonen op de hoeve, zijn er op het terrein drie appartementen voor begeleid wonen, zodat je begeleiding vanuit de hoeve voortgezet kan worden en je kunt groeien in zelfstandigheid.