Je wilt zelfstandig wonen en je hebt daarbij begeleiding nodig. Bijvoorbeeld omdat je een turbulente jeugd hebt gehad of door een sociale beperking. Bij de Hadassa Hoeve maken we een persoonlijk ontwikkelingsplan met elke jongere. Hierin staat wat het doel van het verblijf is en hoe we daar aan gaan werken. In vier fasen – Leunen, Leven, Leren en Loslaten, werken de begeleiders samen met jou aan zelfstandigheid.

Voor wie is Hadassa Hoeve?

Doelen worden alleen gerealiseerd wanneer je zelf de keuze maakt om iets aan te pakken. Om de kans op succesvolle afsluiting van het verblijf op de hoeve zo groot mogelijk te maken, hanteren wij een aantal criteria:

  • Je bent 16 tot 23 jaar oud;
  • Je bent bereid te werken aan je toekomst;
  • Je hebt een zekere mate van vaardigheden en kennis, wat zich uit in een bepaalde mate van zelfstandigheid;
  • Je bent bereid een verbintenis aan te gaan met Hadassa Hoeve.
  • Je accepteert de christelijke setting van de hoeve.

“Hadassa Hoeve zorgt voor jou.”

Steun de Hadassa Hoeve

Vriend worden van de Hadassa Hoeve? Vriend zijn betekent dat je met de Hadassa Hoeve verbonden bent. Je kan ons steunen met een jaarlijkse financiële bijdrage van minimaal €60,- per jaar. Maar het is ook fijn als je op een andere manier bij ons betrokken wilt zijn. De Hadassa Hoeve kant niet bestaan zonder hulp van buitenaf. Reguliere zorggelden, aanvullende fondsen en subsidies zijn ontoereikend voor onze opvang. Wij bieden bewoners een goede woonplek, professionele begeleiding, ondersteuning in het leren van een vak. Maar ook langere verblijfsduur of nazorg als dat nodig is.

Stichting Hadassa Hoeve heeft een ANBI status, een gift is daardoor aftrekbaar voor de belasting.

De Hoeve

Vlakbij Hardenberg, in het buurtschap Ane, staat de Hadassa Hoeve. Er zijn acht ruime woon-/slaapkamers met privé sanitair. Daarnaast zijn er gezamenlijke ruimtes zoals een grote comfortabele woonkamer met diverse zithoekjes, een open keuken, een ruime waskamer en een privétuin. Volop mogelijkheden waar je de ruimte hebt en waar je je kunt terugtrekken.

van leunen tot loslaten

Van leunen tot loslaten

In vier fasen – Leunen, Leven, Leren, Loslaten – werken de begeleiders samen met de jongeren aan zelfvertrouwen en zelfstandigheid.

Meer informatie

zorgt voor jou

Zorgt voor jou

Je wilt zelfstandig wonen en je hebt daarbij begeleiding nodig. Bijvoorbeeld omdat je een turbulente jeugd hebt g